Περδικιώτικο Καρναβάλι!
Το Περδικιώτικο Καρναβάλι είναι από τα πιο παλιά και πιο γνωστά καρναβάλια της περιοχής μας.
Γεννήθηκε από την ανάγκη των κατοίκων του χωριού για διασκέδαση και έχει ιστορία που μετράει περίπου μισό αιώνα.
Ξεκίνησε το 1963 με πρωτεργάτες τους: Λαχανίδη Δημήτριο, Μακρή Αντώνη, Μέλλο Βασίλειο και Πάκο Μιχαήλ, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν τότε σ’ ένα καφενείο του χωριού, στο σημείο όπου σήμερα στεγάζεται το Αμφιθέατρο Πέρδικας και αποφάσισαν να ανάψουν μια μικρή φωτιά και να κάνουν καρναβάλι.
Η ιδέα αυτή, με υποστηρικτές τους κατοίκους του χωριού, διαδόθηκε και αγκαλιάστηκε με θέρμη από την ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα το καρναβάλι της Πέρδικας να πάρει σάρκα και ψυχή.
Τότε εμφανίστηκε και το πρώτο καρναβαλικό άρμα με οδηγό τον Λαχανίδη Δημήτριο (Δήμο), ο οποίος φορώντας πάντα το ειδικό του καπέλο, που είχε δύο μεγάλα κέρατα, σήμα κατατεθέν του αρχηγού καρνάβαλου, κουβαλούσε με το τρακτέρ του ξύλα από κορμούς ελιάς για το κάψιμο του καρνάβαλου.
Το 1974 με τη δυναμική παρουσία των: Βέρμπη Ιωάννη, Λαχανίδη Παναγιώτη, Μώκο Ελευθέριο, Σιώζιο Βασίλη, Κώστα Μήτσο, Κουράτορα Κωνσταντίνο, Μώκο Δημήτριο, Ζωγράφο Γιώργο, Φασούλα Νικόλα και μιας μεγάλης ομάδας γυναικών, το Περδικιώτικο καρναβάλι ενισχύεται ακόμη περισσότερο.
Το καρναβάλι στηρίζεται από την αυτόβουλη εθελοντική δράση των γυναικών, που ράβουν στολές με προσωπικά τους έξοδα για όλα τα γκρουπ, αρχικά στα σπίτια τους και μετά στο Πνευματικό Κέντρο. Οι γυναίκες, που πρωτοστάτησαν και πίστεψαν στην ιδέα του Περδικιώτικου καρναβαλιού, ήταν οι: Καλυβιώτη Χάιφα, Βέρμπη Ελισάβετ, Μώκου Γιώτα, Μώκου Ευαγγελία, Σιώζιου Μαρίκα, Κουράτορα Γεωργία, Μώκου Βούλα, Ζωγράφου Χαριτωμένη, Σπυρίδου Πετρούλα, Λαχανίδου Σοφία, Σιώζιου Σύνη και πολλές άλλες.(Πηγή Πληροφοριών: Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας, Προσωπικό Αρχείο Τάκη Μώκου.)